Kaleien
Kaleien
Kaleien
Kaleien
Kaleien

Kaleien

Ook sfeervol op binnenmuren
Natuurlijke kleurnuances
Mineraal, dus milieuvriendelijk en duurzaam
Gevelstructuur blijft zichtbaar

In een tijd waarin gevels ooit werden beschermd met wat lokaal voorhanden was, schenkt de Belgische minerale kaleiverf vandaag de dag een onmiskenbare allure aan uw residentie, dankzij dezelfde lokale grondstoffen. De expertise van de Perfex meester-schilder, die met zorg en precisie deze delicate kalkpleister aanbrengt met een blokkwast, resulteert in een authentieke en weergaloze afwerking.

Met kalei behoudt uw gevel zijn oorspronkelijke structuur en blijft hij ademen. De subtiliteit van het aanbrengen, de precieze dikte van de kaleilaag en de eigenschappen van de ondergrond dragen gezamenlijk bij aan het uiteindelijke verbluffende esthetische effect. De kalk fungeert niet alleen als een schild tegen vocht en externe invloeden, maar maskeert tevens moeiteloos ongewenste onregelmatigheden.

Kalei wordt zowel gebruikt voor gevels als binnenmuren, zowel bij nieuwbouw als renovaties. Ruwe, absorberende ondergronden zoals baksteen zijn bij uitstek geschikt. Zuiver beton en bepaalde pleisters lenen zich eveneens uitstekend voor kalei-toepassingen. Voor gladde muren of muren met een lage absorptiegraad kan na toevoeging van 'Kalei Additief' ook kalei worden aangebracht.

De kleurnuances van een kaleigevel evolueren dagelijks, afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor deze ademt met de woning. Bij vochtig weer absorbeert de kaleilaag vocht, om het bij droger weer weer af te staan. Tegelijkertijd laat kalei opstijgend vocht en vocht van binnenshuis toe om naar buiten te verdampen, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Kalei staat garant voor een tijdloos matte en verfijnde uitstraling in gedempte minerale tinten. Bovendien kunnen accenten worden toegevoegd door de kalei te polijsten of lokale pigmenten in te wrijven.

Indien u de kalei wilt beschermen tegen vervuiling door bijvoorbeeld mos, of uw muur wilt beschermen tegen slagregen, kunt u een laag KaleiProtect laten aanbrengen. Deze laag voorkomt tevens de typische verkleuring door vochtindringing, waardoor uw gevel zijn allure behoudt.

Scroll naar boven