Kaleien
Kaleien
Kaleien
Kaleien
Kaleien

KALEIEN

Ook sfeervol op binnenmuren
Natuurlijke kleurnuances
Mineraal, dus milieuvriendelijk en duurzaam
Gevelstructuur blijft zichtbaar

Vroeger werden gevels beschermd met wat lokaal beschikbaar was. Vandaag geeft deze Belgische minerale kaleiverf op basis van dezelfde lokale grondstoffen uw woonst extra cachet. De hand van de Perfex meester-schilder die deze dunne kalkpleister met een blokkwast aanbrengt, zorgt voor een authentiek en uniek resultaat.

Met kalei blijft de structuur van het metselwerk zichtbaar en de gevel blijft ademen. De manier van aanbrengen, de dikte van de kaleilaag en de zuigkracht van de muur bepalen samen het uiteindelijke uitzicht. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden.

Kaleien wordt zowel toegepast op gevels als op binnenmuren en zowel bij nieuwbouw als renovaties. Zuigende, ruwe ondergronden zoals baksteen zijn ideaal. Zuiver beton en sommige pleisters zijn ook geschikt om te kaleien. Gladde muren en muren die slecht-zuigend zijn, kunnen na toevoeging van ‘Kalei Additief’ gekaleid worden.

Dagelijks veranderen de kleurnuances naargelang het weer: een kaleigevel ademt namelijk met de woning. Bij vochtig weer neemt de kaleilaag vocht op, dat bij droger weer terug verdampt. Anderzijds laat kalei ook toe dat opstijgend vocht, of ander vocht van binnen, naar buiten toe kan verdampen. Zo zorgt de kalei ook binnenshuis voor een gezond leefklimaat.

Kalei creëert altijd een matte gesofisticeerde look in gedempte minerale kleuren. Daarnaast kunnen accenten aangebracht worden door de kalei te polieren of bijkomend pigmenten lokaal in te wrijven.

Als u de Kalei wil laten beschermen tegen vervuiling door mos etc., of de muur wil beschermen tegen slagregen, kan u een laag KaleiProtect laten aanbrengen. Deze laag zal ook de typische verkleuring door vochtindringing voorkomen.

Scroll naar boven